Lediga jobb

Du är här: Lediga jobb

Försäljningschef

Rybrinks i Kungsbacka söker en driven Försäljningschef som med passion och engagemang vill bidra till att växa och utveckla vår affär.

Det här är Rybrinks:

Rybrinks är ett svenskt, innovationsdrivet familjeföretag som förenar funktion och upplevelser i prisvärda livsstilskoncept och varumärken inom skönhet, hygien, och rengöring/städ. Resultatet är hållbara produkter som sätter guldkant på vardagsrutinerna. I år firar vi hela 40 år som bolag och i vår portfölj har vi ett antal välkända varumärken. Topz, Gunry och Clean Touch är några exempel och fler är på gång. Den gemensamma nämnaren är prisvärda produkter av god kvalitet som älskas av konsumenter i hela Norden. Vi är stolta över vår starka marknadsposition och att våra produkter finns lättillgängliga i såväl daglivaruhandeln, lågprishandeln och online. Bland våra större återförsäljare och samarbetspartners hittar man bland annat ICA, ÖoB, Dollarstore, Gekås, Axfood, Clas Ohlson, Lyko och Lindex.

Vi är idag ca 30 medarbetare och på huvudkontoret i Kungsbacka finns funktioner inom sälj, marknad- och innovation, inköp och ekonomi. På vårt lager i Skene finns logistikfunktion inkl. varuplanering- och kundorderadministration.

Om jobbet:

Vi söker nu en driven försäljningschef med gedigen erfarenhet av FMCG från en liknande position inom skönhetsbranschen eller närliggande bransch. Som en del av vårt starka team får du en härlig arbetsmiljö med högt i tak och där laganda står i centrum. Vårt bolag befinner oss på en spännande tillväxtresa och vi behöver nu stärka vår försäljningsorganisation med en kunnig och engagerad ledare som kommer spela en avgörande roll i vår expansion där bland annat exportplaner inom Europa står på agendan. 

Som försäljningschef på Rybrinks har du övergripande ansvar att bygga, verkställa och följa upp företagets försäljningsstrategi baserat på vår varumärkesplattform, långsiktiga mål och affärsplan. Du kommer ingå i ledningsgruppen och rapporterar direkt till VD. Som försäljningschef kommer du ha ett mycket nära samarbetet med övriga i ledningsgruppen, vars gemensamma uppdrag är att forma och exekvera Rybrinks fortsatta utveckling och tillväxt.

För att lyckas i rollen behöver du ha ett djupt intresse och förståelse för våra varumärken och produkter samt vara insatt i rådande branschtrender och känna våra slutkonsumenter.

Försäljningschefsrollen är både strategisk och operativ och inkluderar budgetansvar samt personalansvar. Ditt team består av 3 direktrapporterande Key Account Managers samt en person som arbetar med säljsupport. Säljavdelningen består också av fyra fältsäljare som rapporterar till en av våra KAM . Tillsammans med ditt team målsätter, driver och utvecklar du befintliga kunder samt bearbetar nya. I tjänsten ingår dessutom eget försäljningsansvar för några viktiga nyckelkunder. Resor är en naturlig del av tjänsten då vi är övertygade om att engagerande, personliga kundmöten skapar win-win lösningar för våra kunder och oss. Du utgår från kontoret i Kungsbacka.

Arbetsuppgifter:

 • Ansvara för Rybrinks försäljningsstrategi på kort och lång sikt via målsättning, planering och uppföljning. 
 • Motivera, driva och utveckla säljorganisationen
 • Hantera och utveckla långsiktiga affärsrelationer med nyckelkunder
 • Aktivt delta i ledningsgruppsarbetet och bidra till att vidareutveckla våra varumärken samt Rybrinks som företag
 • Delta i forecast- och budgetarbete
 • Omvärldsbevakning och Marknadsanalyser
 • Analysera sortimentsfeedback från kunder och marknaden samt  föra detta vidare internt 
 • Ansvara för försäljningsavdelningens systemstöd och arbetsprocesser samt vidareutveckling av dessa
 • Ansvara för och utveckla kundavtal

För den här rollen söker vi en proaktiv och initiativtagande person som tar stort eget ansvar i en miljö som är starkt präglad av ett välgrundat entreprenörskap. Självklart har du förmågan att hålla ett högt tempo, är resultatinriktad och drivs av att nå dina, säljteamets och företagets gemensamma mål. Rollen hos oss kräver också att du som person är förändringsbenägen och flexibel och på ett förebyggande och inkännande sätt kan genomdriva de förändringar du själv ser behövs för att långsiktigt säkra vår position på marknaden.

Din profil : 

 • Flera års erfarenhet av försäljningsansvar inom skönhetsbranschen eller någon närliggande bransch
 • Prestigelös Team Player med positiv energi som har förmågan att skapa engagemang hos medarbetare
 • Genuint varumärke/produktintresse samt förståelse för vår slutkunds behov och drivkrafter
 • Gedigen erfarenhet av FMCG. Erfarenhet från dagligvaruhandeln är meriterande.
 • Erfarenhet av budget och prognosarbete
 • Erfarenhet av ledningsgruppsarbete och personalansvar
 • Relevant akademisk utbildning samt har goda IT kunskaper och är van att använda relevant data för rollen
 • Strukturerad och organiserad

Vi Erbjuder Dig:

 • Ett riktigt kul jobb där du kommer ha stor påverkan på företagets väg framåt
 • Ett företag med starka och välkända varumärken
 • Ett företag i tillväxt, mycket arbetsglädje och höga ambitioner

Ansökan:
Låter detta som din nästa utmaning? Då är du är varmt välkommen med din ansökan! Ansök via formuläret nedan med CV och personligt brev där du beskriver varför detta kan vara en tjänst för dig och hur just du kommer bidra till Rybrinks framtid. Eventuella frågor besvaras av Ulrika Fredin (COO) på e-post: ulrika.fredin@rybrinks.se eller tel 0738 04 25 53. Vi gör ett löpande urval så tveka inte att skicka din ansökan redan idag. Ska bli kul att höra från dig!

Vad kul att du vill jobba med oss!

Fyll i formuläret nedan för att slutföra din ansökan.